Mantelzorg

Mantelzorg is geen keuze, het overkomt je. Mantelzorg is intensief zorgen voor een hulpbehoevende iemand uit je directe sociale omgeving. Als mantelzorger heb je een reeds bestaande persoonlijke band met de hulpbehoevende persoon. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Naast het ‘gewone’ drukke leven, is er dus iemand die afhankelijk is van jouw goede zorg. Hierdoor loop jij jezelf te vaak voorbij. Je bent voortdurend bezig met alle ballen in de lucht te houden. Er is zoveel te doen en te regelen, je hersenen draaien overuren. Van al dat gepieker, heb je slapeloze nachten en met een beetje pech de volgende dag hoofdpijn. Het is moeilijk om gedachten te stoppen. Honderd-en-een dingen vragen aandacht. Al gauw heb je het gevoel, dat alles op jouw schouders drukt en dit trekt een wissel op je energiepeil en je gevoel van welzijn.

GUN JEZELF EEN CURSUS Rust in de Kop!
Er zijn manieren om (ongewenste) gedachten op een afstand te houden. Je kan leren om even een pauze-knop in te drukken. Er zijn manieren om te ontspannen en rust te vinden. Die manieren kun je leren en in praktijk brengen. Wil je rust in je hoofd en lijf? Dat kan middels diverse cursussen die ik geef. Individueel, of in groepsverband.

Check de data voor Mindful Walk Coaching of maak een afspraak met mij voor een traject Coaching met Hond.

 

Facebook
LinkedIn