Bijles door Voorleeshond

Wanneer: data en tijdstip in overleg
Duur: 30 minuten
Aantal pers.: 1
Doel: leesplezier, vergroten woordenschat, verbeteren  van de sociale-, communicatie en leesvaardigheid van het kind
Middel: getrainde hond Eevee. Honden creëren een situatie die uitnodigt en motiveert tot lezen. Ontspannen, comfortabel, veilig, krachtig en vooral erg leuk!
Kosten: 37,50 euro per sessie (Excl. reiskostenvergoeding á 35 eurocent p/km)

Lezen is niet alleen heel erg belangrijk om mee te  doen met de maatschappij, maar boeken leren je ook om te gaan met tegenslag, om te gaan en in te leven in de anderen. Leesplezier is belangrijk, want als je iets leuk vindt om te doen, wil je het blijven doen.

 

Waarom een Voorleeshond als bijles en voor wie?

Als een Voorleeshond luistert, verandert alles op een magisch manier! In plaats van angst om voor te lezen, krijg je juist zin om voor te lezen. Jouw leesmaatje is Eevee, een lieve zachtaardige labradoodle.  Eevee oordeelt niet en haar aanwezigheid werkt kalmerend. Dit is de basis om te leren. Ik ben als begeleider van een  voorleeshond opgeleid om op een vakkundige maar speelse manier feedback te geven via Eevee. Op deze manier helpen Eevee en ik de leesvaardigheid van het kind te verbeteren en de woordenschat te vergroten.

 

Wat wordt er gedaan tijdens een sessie Voorleeshond als bijles?

Er wordt gelezen met de aanwezigheid van een voorleeshond. Kinderen die deelnemen aan het programma laten verrassend veel vooruitgang zien in leesvaardigheid, woordenschat en in communicatievaardigheid. Daarnaast zien we dat het zelfvertrouwen van de kinderen versterkt en de sociale vaardigheden verbeteren.

Foto's Lunch Wandeling Rust in de Kop

Facebook
LinkedIn