Burn-out

Je voelt je uitgeput. Het lukt maar niet om je aandacht erbij te houden en je vergeet veel. Je denkt dat als je een nacht goed kan doorslapen dan het dan wel weer gaat lukken om de draad op te pakken. Maar helaas, je ligt vaak wakker en dan ga je piekeren. Als je hebt geslapen wordt je vermoeid wakker omdat je onrustig hebt geslapen. Vervolgens ben je overdag snel geïrriteerd of zelfs boos. De tranen prikken achter je ogen en je ziet alleen maar meer problemen in je dagelijkse leven en je bent gewoon niet meer in staat om een oplossing te bedenken. Je hebt geen grip meer op de situatie en je voelt je machteloos. 
En was dat maar alles, helaas is je gezondheid ook niet al te best. je lichaam geeft signalen af van stress: hoofdpijn, duizeligheid, pijn (rug, borst of welke andere zwakke plek dan ook), hartkloppingen, je maag speelt op en je hebt last van je darmen (winderigheid, krampen of diarree).
Ieder mens is uniek, dat geldt ook voor de verschillende burn-out klachten die je kan ervaren. We hebben allemaal wel eens ‘zware’ dag en misschien zelfs wel een paar dagen of weken achter elkaar. Als je al maanden last hebt van spanningsklachten in combinatie met lichamelijke klachten, dan is het verstandig om een gesprek aan te gaan met je huisarts.

TIJD OM NAAR JE DE SIGNALEN VAN JE LICHAAM TE LUISTEREN!
En het liefst zo snel mogelijk. Wellicht hou jij je sterk (al heel lang)omdat anderen op je rekenen. Je wil iedereen tot steun zijn en je vergeet tijd voor jezelf te reserveren. Je batterij is leeg, want dat is wat je lichaam je wil vertellen.  

WAT ALS JE BATTERIJ (bijna) LEEG IS?
Tja, als de batterij van je telefoon leeg is, dan leg je deze aan de lader en dan krijgt de telefoon ook even rust. Ook jij kan leren hoe je even rust kunt nemen op een dag, even een goede pauze inlassen om daarna weer verder te kunnen. 

Tijdens de Mindful Walk cursus proberen we verschillende oefeningen uit om te onderzoeken welke pauzeknop het beste bij jou past. Sowieso is de natuur de grootste pauzeknop en energiegever die er is, maar je moet het wel willen zien, voelen en ervaren. Dat is de basis van mindfulness het “hier en nu”, wat zie ik, wat voel ik, wat hoor ik, wat ruik ik? Met het aanleren van een goede en rustige ademhaling kan je ook het hier en nu toelaten, uit je hoofd naar je hart.

Want jouw kloppend hart is de motor van je lichaam. Buiten bewegen door de ene voet voor de andere te zetten en daarmee stap voor stap de conditie van je lichaam verbeteren. Door lichamelijke oefeningen (yoga) is er aandacht voor al je spieren en je botten. De combinatie maakt dat je in beweging komt, dat je hoofd en je hart weer gaan samenwerken. Dat maakt dat je weer energie voelt. Deze energie motiveert je om weer wat te gaan doen, geeft je weer grip op je leven. 

Check de data voor Mindful Walk Coaching of maak een afspraak met mij voor een traject Coaching met Hond.

Facebook
LinkedIn