Coaching met Hond | Dog Assisted Coach (DAC)

Wanneer: data en tijdstip in overleg
Duur sessie: min. 60 / max. 90 minuten
Aantal pers.: 1
Doel: groeien in je eigen ontwikkeling door ervaringsgericht samen te werken met mijn co-coach Eevee.
Middel: samen met mijn co-coach interactieve oefeningen doen (o.a.: coaching in de natuur,  aandacht voor ontspanning en ademhaling, systemisch inzicht, ik en mijn ikken)
Kosten*:
– Enkele sessie: 87 euro
– Thema pakket | 3 sessies plus kennismaking | 225 euro
> Thema 1: Stop het piekeren!
> Thema 2: Leer kiezen voor jezelf
> Thema 3: Vergroot jouw zelfvertrouwen
– Uitproberen | 3 sessies | 1x Coaching met Hond + 1x Coaching met Paard + 1x Clinic Mindful Walk | 199 euro
– Combinatie pakket | 7 sessies | 3x coaching met hond + 4x Mindful Walk | 370 euro
*Excl. reiskostenvergoeding (35 eurocent p/km ) 

Wat maakt dat Coaching met Hond werkt?
Tijdens de coaching samen met mijn vierpotige  co-coach Eevee, zorgt Eevee voor een open ontspannen sfeer, het is leuker, leerzamer en actiever. Eevee laat zich niet voor de gek houden door sociaal wenselijke antwoorden. Eevee is altijd in het Hier-en-Nu en goudeerlijk. Eevee reageert als vanzelf op jouw gedrag en emoties, puur en ongefilterd. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat ze dit doet zonder woorden en oordeel. Maar: hoe Eevee reageert op jou, tijdens oefeningen kan soms best confronterend zijn. Stress, ongedurigheid, angst, boosheid… je ziet het terug in het gedrag van Eevee. Eevee laat natuurlijk ook zien wanneer je juist goed voelt, vol vertrouwen en ontspanning. Deze factoren maken het coaching met een hond zo waardevol. Dat is nog niet alles, want ik coach met Eevee altijd buiten in de natuur.

Als coachee heb je voordeel van Eevee’s natuurtalent en ik bied jou kennis en ervaringen aan als mens, maatschappelijk werker, Mindful Walk instructeur en coach met hond.

Wat wordt er gedaan tijdens een coaching sessie met hond als co-coach?
Door oefeningen te doen samen met mijn co-coach Eevee inspireer ik jou om (on)bewuste emoties te voelen. Jou gedrag zit boordevol waardevolle informatie. Door er samen over te praten wordt het onbewuste bewust. Dit is vervolgens de beste motivatie om je eigen leermoment ook daadwerkelijk toe te passen in je dagelijks leven. Op deze manier lukt het jou om daadwerkelijk de gewenste veranderingen te realiseren.

Waarom kiezen voor een pakket van minimaal 3 sessies?
De eerste sessie is een kennismaking. Tijdens zo’n sessie gebeurt er al veel op het vlak van denken en voelen. Als coach vertaal ik het gedrag van mijn co-coach. Dat is de feedback voor jou van Eevee. Zo worden (on)bewuste patronen voelbaar. Jij, als coachee gaat naar huis met veel dingen om over na te denken. In de tweede sessie wordt er gewerkt met de opgedane indrukken, ervaringen en vragen uit de eerste sessie en worden deze ingezet voor persoonlijke ontwikkeling en het oefenen van nieuw gedrag. De derde sessie is om de nieuwe inzichten en kennis toe te passen.

Gun jezelf de tijd om te groeien en te ervaren. Vergelijk het met een bouwvakker, die begint ook eerst met het afbreken van de oude situatie, voordat hij weer op gaat bouwen. Vandaar dat het voor jou fijner is dat er zich meerdere sessies voordoen, het helpt je om nieuw gedrag te borgen en terugval te voorkomen

Er worden meerdere afkortingen en termen gebruikt wanneer dieren ingezet worden:

AAA = Animal Assisted Activity (dierondersteunde activiteit)
AAC = Animal Assisted Coaching (dierondersteunde coaching)
AAE = Animal Assisted Education (dierondersteunde educatie)
AAI = Animal Assited Intervention (dierondersteunde interventie)
AAT = Animal Assisted Therapy (dierondersteunde therapie)

Foto's Coaching met Eevee, Rust in de Kop

Facebook
LinkedIn