Coaching met Paard: samenwerking met Bueno Coaching!

In het cursusaanbod van Rust in de Kop zit o.a. Coaching met Hond, dat weer bestaat uit een aantal pakketten. Eén daarvan is het Uitprobeerpakket, waarin ook een coaching sessie zit met… jawel, een paard! Waarom  en voor wie lees je hieronder. 

 

Waarom Coaching met Paard en voor wie?

Paarden zijn puur in hun communicatie. Ze zijn eerlijk, leven in het hier en nu en gaan een confrontatie niet uit de weg. Wij mensen kunnen hier ontzettend veel van leren. Een paard oordeelt niet en leeft puur vanuit intuïtie en gevoel. Deze krachtige dieren voelen feilloos stemmingen en energie aan waarbij ze volledig vertrouwen op hun intuïtie. Een paard is een vluchtdier. Om te overleven in de natuur moeten ze direct in kunnen schatten wat het gevoel en de intentie is van de ander, zodat ze hier gelijk op kunnen reageren. Dit doen ze niet alleen in de kudde maar ook bij mensen. Het paard kan razend snel de persoon inschatten en daarop reageren. Een paard voelt meteen aan hoe jij in je vel zit en waar behoefte aan is.

 

Wat wordt er gedaan tijdens een sessie Coaching met Paard?

Door de reactie van het paard op jouw gedrag ben je in staat het eigen gedrag en handelen te herkennen en te erkennen. De dieren (hond of paard) geven signalen, doen iets wat de coachee ziet of ervaart, moet zelf gaan nadenken en met een oplossing of gedragsverandering komen, hierdoor ervaart de coachee het zelf en dat geeft vaak een beter inzicht in hoe dingen anders te kunnen gaan doen of waarom de dingen altijd gaan zoals ze gaan. De coachee ervaart door iets anders te gaan doen, dat de dieren ook anders – beter – reageren. Dit gewenste resultaat ervaren ze en onthouden ze dan ook beter.

 

Samenwerking Bueno Coaching
De coaching met paard wordt gedaan door mijn collega coach Henriëtte Beun, van Bueno Coaching. Henriëtte en ik kwamen elkaar tegen tijdens de opleiding voor Dog Assisted Coach van Pets4care. Daar bleek dat we elkaar ‘soort van’ kenden van vroeger, omdat we in hetzelfde dorp zijn opgegroeid. Henriëtte is een echte liefhebber van dieren. Van jongs af aan had ze meer interesse in het welzijn van de dieren dan naar school gaan. Henriëtte is uitgeroeid tot een stressbestendige duizendpoot, die iedereen graag wil helpen. Met veel liefde zorgt ze voor haar kinderen, de kippen, de vogels, de katten, haar twee honden en natuurlijk haar paard. Henriëtte’s motto: ‘zonder dieren, geen mooi leven.’

Facebook
LinkedIn