Even voorstellen: viervoetige coach Eevee!

Eevee Dog Assisted Coach Rust in de KopHallo, ik ben Eevee….

Ik ben een Labradoodle, geboren op zaterdag 26 november 2019 om 23.41 uur. Ik heb in het totaal 8 broertjes en zusjes. Mijn moeder heet Pip en mijn vader heet Siep. 
Ik ben de eerste hond van jouw coach Mariska. Sinds mijn komst in het gezin heb ik het naar mijn zin. Het is een rustig gezin met in het totaal 4 mensen en een kat. Er is een grote tuin met een vijver, aan de overkant van het huis is een mooi wandelbos, dus ik vind dat ik het wel heb getroffen. Nu laat ik jouw coach Mariska even vertellen wat zij van mij vindt als huisgenoot, READ team maatje en co-coach.

Coach Mariska over haar teammaatje Eevee:
Eevee is een lieve, meegaande, slimme en gevoelige hond dus met die eigenschappen een goede co-coach. Dat vonden ze ook tijdens mijn opleiding als Dog Assisted Coach bij Pets4care en sinds augustus 2021 zijn Eevee en ik dan ook een gecertificeerd coaching team. Daarnaast is Eevee ook een gecertificeerd Reading Education Assistence Dog en zijn wij een R.E.A.D.-team.

Eevee wordt met de dag ouder en wijzer net als wij. Met dat ouder worden zie ik dat Eevee zich ontwikkeld heeft tot een rustige, vriendelijke, evenwichtige, onderzoekende en zelfstandige hond. Eevee wil samen met mij graag mensen helpen met o.a. vergroten van zelfvertrouwen, zoeken naar de talenten, maken van keuzes die bij de mens past en het verduidelijken van de vragen, zoals: ‘wat wil ik nou eigenlijk’! Niet te vergeten Eevee wil de mensen ook laten zien en leren hoe je plezier kan maken /(spelen), ontspannen en genieten van het moment. Eevee is een ideaal voorbeeld bij stressklachten, burn-out, verliesverwerking.

Eevee en Mariska rust in de kopEevee doet haar werk als co-coach zo goed vanwege haar gevoelige en zachte karakter. Vanwege dat gevoelig karakter stemt Eevee van nature goed af op de energie van de ander. Hoewel Eevee rust en vriendelijkheid uitstraalt, krijgt ze best veel indrukken mee tijdens het coachen. Daardoor is Eevee na het coachen moe.

Soms voelt Eevee zich onzeker, maar toont dat niet zo. Herkenbaar? Voor mij wel! Eevee laat dan druk, vrolijk, enthousiast gedrag zien. Dat doe ik ook. Eevee stemt op zo’n moment af op mij, wat ik voel en ervaar en neemt Eevee over. Daar moet ik dan weer rekening houden. Want tenslotte gaat het niet om ons als team, maar wij willen graag de coachee helpen. Dit is de reden dat we de coachsessie beginnen met een babbeltje en een ontspanningsoefening (Mindfulness). Wanneer de spanning weg is, is er rust om goed te luisteren en aandacht te hebben voor de ander.

Tijdens een coaching sessie verliest Eevee zich al gauw in die indrukken, emoties en gedachten van de mensen om haar heen. Ze neemt dat in haar op, omdat ze zo lief, meegaand en meewerkend is. Dat betekent ook dat Eevee soms tijdens een sessie even afgeleid lijkt te zijn. Het is Eevee’s manier van pauze te nemen, even tot zichzelf te komen door om zich heen te snuffelen.

READ coaching dog Eeviee rust in de kopEevee weer aan het woord:
Al met al moet Mariska goed opletten en dat lukt haar voor 98%! Ik ben heel gelukkig en tevreden met mijn (werk)plek. Ik hou van mensen en ik vind coachen leuk. Het is fijn om ergens bij te horen en je betrokken te voelen. Mariska doet het goed.

Conclusie
Eevee is een mooie hond die geschikt is voor het werk als coach hond en Eevee is zich volop aan het ontwikkelen. Soms voelt zij zich nog wat onzeker en licht gespannen wanneer ze niet helemaal weet wat de bedoeling is. Tijdens het coachen kan dit soms gebeuren en het is de taak van Mariska om Eevee daarin te steunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn