Coaching met Hond - THEMA 1 Stop met Piekeren

Wanneer: data en tijdstip in overleg

Duur: 3 sessies van min. 60 / max. 90 minuten
Aantal pers.: 1

Doel: kwaliteit verbeteren van je gedachten (meer plezier en rust ervaren in je leven)

Middel: interactieve sessies met co-coach Eevee (o.a.: in de natuur zijn, mindfulness, ontspannings- en ademhalingstechnieken.

Kosten: 225 euro

Waarom kiezen voor een pakket van minimaal 3 sessies?
Al het goede komt in drieën. De eerste sessie is een kennismaking. Tijdens zo’n sessie gebeurt er al veel op het vlak van denken en voelen. Als coach vertaal ik het gedrag van mijn co-coach. Dat is de feedback voor jou van Eevee. Zo worden (on)bewuste patronen voelbaar. Jij, als coachee gaat naar huis met veel dingen om over na te denken. In de tweede sessie wordt er gewerkt met de indrukken, ervaringen en vragen uit de eerste sessie en worden deze ingezet voor persoonlijke ontwikkeling en het oefenen van nieuw gedrag. De derde sessie is om de nieuwe inzichten en kennis toe te passen.

Met minimaal 3 sessies krijg jij de tijd om te groeien en te ervaren. Vergelijk het de verbouwing van je keuken. De keukenspecialist begint ook met de oude situatie af te breken, voordat hij weer op gaat bouwen. Vandaar meerdere sessies, dit helpt jou om nieuw gedrag te borgen en terugval te voorkomen.

Inhoud Thema 1 Stop met Piekeren 

Stop het piekeren! Stop de gedachtentrein! Uit je hoofd, in je lijf!

Hoe kom ik uit de overlevingsstand? Ik wil weer energie hebben en genieten.


Volgens onderzoek hebben we wel 3000 verschillende gedachten per uur. Gedachten beginnen vaak met een gevoel. Het gevoel-signaal gaat naar de hersenen en duurt vaak niet langer dan 3 seconden. Doordat het gevoel gekoppeld wordt aan een gedachte, krijgen wij een emotie. Een emotie is dus een mix van een kort gevoel en veel gedachten (ervaringen). De gedachten kunnen positief zijn, neutraal of negatief. Wanneer de meeste gedachten verbonden zijn met zelftwijfel, zorgen, beren op de weg, dan hebben we het over piekeren. 

 

Pieker-gedachten zijn verbonden aan je innerlijke criticus.  Door een of meerdere heftige gebeurtenissen (life-events)kun je heel veel stress ervaren. Je overlevingsmechanisme neemt het dan over om ervoor te zorgen dat je door kunt gaan. Het is goed als dit eventjes duurt. Maar soms blijf je in de overlevingsstand hangen. Je lichaam en hoofd (gedachten) werken hard om te zorgen dat je overeind blijft. Dit gaat ten koste van je energie, ontspanning en je vermogen om ergens van te genieten. Terwijl dat juist de dingen zijn die je zo hard nodig hebt.

Luisteren naar je lichaam voorkomt onverklaarbare lichaamsklachten zoals oververmoeidheid en burn-out. Als je luistert naar je lichaam kan je sneller de ‘pauzeknop’ indrukken, waardoor je roofbouw op je gezondheid vermijdt. Zoals al eerder beschreven hebben we wel 3000 gedachten per uur als we niet in een slapende toestand verkeren.

Veel gedachten zijn geen feiten. Feitelijk zijn 80% van je gedachten onwaar of komen ze niet uit. Gedachten zijn gevormd uit je ervaringen, je opvoeding, je cultuur en je omgeving. Het kenmerk van negatieve gedachten is dat ze je onzeker maken, angstig of bezorgd.

Tijdens de coaching met hond sessies ontdek jij je eigen innerlijke mentor en krijg je inzicht hoe jezelf de kwaliteit van je gedachten kan verbeteren.

Ontdek hoe jij het overlevingsmechanisme uit kunt zetten

Foto's Lunch Wandeling Rust in de Kop

Facebook
LinkedIn