Mindful Walk Workshop op het werk

Wanneer: data en tijdstip in overleg

Duur: 60 min.

Aantal pers.: min.6 / max. 15

Doel: meer plezier, rust, focus en energie in de werksfeer, speciaal voor werkgevers en werknemers

Middel: wandelen en bewegen, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness

Kosten: 15 euro per deelnemer( excl. reiskostenvergoeding 35 eurocent p/km en 21% BTW) 

 

Waarom een Mindful Walk Workshop en voor wie?

Het wordt steeds belangrijker om een goede werkgever te zijn, zeker in een tijd dat er krapte is op de arbeidsmarkt. Stress is beroepsziekte nummer 1 in ons land. 1 op de 6 werknemers heeft een burn-out en/of andere werk gerelateerde klachten. Met name onder jongeren is werkstress de afgelopen jaren sterk toegenomen.

 

Wat wordt er gedaan tijdens een Mindful Walk Workshop?

Gelukkig kun je als werkgever én werknemer wat doen om te voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. 

Als instructeur bied ik de mogelijkheid om samen tussen de middag een uur te wandelen. 

Gedurende de wandeling is er natuurlijk ruimte om een boterham te eten en ondertussen geef ik ter ontspanning uitleg en oefeningen.

Resultaat: de mensen gaan weer met vernieuwde energie aan het werk.

 

  • 1 uur met je werknemers/collega’s buiten gewoon bewegen m.b.v. ademhalingstechnieken en mindfulness, voor meer plezier, focus, rust en energie.
  • Dit alles op een luchtige en praktische manier, met beide benen op de grond. Niks zweverigs aan!
  • Je leert tools en technieken die makkelijk zijn toe te passen.

School: Schoolhond en/of Voorleeshond

Bibliotheken: Voorleeshond 

De magie van AAI (Animal Assisted Intervention) en READ (Reading Education Assistance Dog)Eevee en ik zijn een gecertificeerd AAI en READ team. Wanneer je werkt met een hond, verandert alles op een magische manier! In plaats van angst of onzekerheid om iets nieuws te doen, krijg je juist zin om voor te lezen. De hond, in dit geval mijn labradoodle Eevee oordeelt niet en Eevee’s aanwezigheid werkt kalmerend. Dit is de basis om te leren en tenslotte ben je op school om te leren. 

Ik ben opgeleid tot Dog Assisted Coach en begeleider van de READ-hond. Als team kunnen wij ondersteunend zijn aan de leerprocessen binnen de school, wij geven vakkundig en op een speelse manier feedback bij het leren van sociale vaardigheden, ondersteunen bij het verkrijgen van zelfkennis, waardoor het zelfvertrouwen kan groeien. 

READ is een heel duidelijk omlijnd programma waarbij Eevee en ik de onderwijzers kunnen ondersteunen bij het verbeteren van leesvaardigheid, vergroten van de woordenschat en tekstbegrip. Natuurlijk weten we dat honden niet kunnen lezen, maar honden zijn geweldige luisteraars! Honden creëren een situatie die uitnodigt en motiveert tot lezen. Ontspannen, comfortabel, veilig, krachtig en vooral erg leuk! Het zijn de vragen die ik als begeleider via Eevee vraag, die het verschil maken. Want het is leuk om iets uit te leggen aan Eevee, waardoor men op een speelse manier de betekenis leert van de tekst, zin of woord. Lezen, in combinatie met afbeeldingen maken het mogelijk om emoties en gedrag te herkennen en te bespreken. Dit is weer heel waardevol om op een laagdrempelige wijze je eigen emoties en die van anderen te verwerven. Zo leert een kind zich in een ander in te leven en zijn eigen sociale vaardigheden daarmee te vergroten. 

De resultaten zijn opvallend
Kinderen die samenwerken met Eevee laten verrassend veel vooruitgang zien qua lees- en communicatievaardigheden. Daarnaast zien we dat het zelfvertrouwen van de kinderen groeit en de sociale vaardigheden toenemen. 

Foto's Mindful Lunch Walk Rust in de Kop

Facebook
LinkedIn