Grip & Glans

Grip & Glans

Grip en glans-cursussen worden zowel in groepsvorm als individueel gegeven en zijn gericht op de versterking van je eigen vaardigheden (grip) en welbevinden (glans). Meer grip en glans krijgen? De cursus begeleidt je om antwoorden te vinden op de volgende 4 vragen:

  • Hoe leven mensen gezond en gelukkig?
  • Wat kunnen we zelf hierin doen?
  • Wat kunnen we voor elkaar doen?
  • Wat kan de samenleving doen?
  • Echt een cadeautje voor jezelf, haal eruit wat er in zit!
Doel
Soms is het goed de geluk-balans op te maken en te kijken of het plezieriger kan. Positief in het leven staan en tegenslag overwinnen.

Middel
Deelnemers krijgen tips en handvatten om plezieriger te  leven. Niets moet en elkaar inspireren staat centraal. De cursus beidt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen. Je leert praktisch omgaan met je eigen gedachten, een nieuwe manier om positief in het leven te staan.

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur en een terugkomdag. De groepen bestaan uit ongeveer twaalf deelnemers.  De cursus biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen

Reactie Grip en Glans deelnemers
– “Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen. Even stilstaan: de balans opmaken en bedenken wat er beter kan. We nemen met z’n allen meer tijd voor het plannen van de vakantie dan voor het plannen van ons leven. Haal eruit wat erin zit. Wat heb je te verliezen?!”
– “Ik was doelloos bezig, maar neem nu weer het initiatief om met vriendinnen dingen te doen en ik ben lichamelijk actiever geworden. Ik ben er zelfverzekerder door geworden en geniet weer van de kleine dingen in het leven”
– “Je bent veel meer mans, na de cursus GRIP & GLANS
– “Ik ben door het volgen van de cursus bewuster geworden en denk dat het voor veel vrouwen net het duwtje in de rug kan zijn om weer op het goede spoor te komen”
 

Foto's Mindful Walk Basis & Vervolg Rust in de Kop

Facebook
LinkedIn