Coaching met Paard (Paarden coaching)

Wanneer: data en tijdstip in overleg

Duur: 60 min.

Aantal p.: 1

Doel: meer plezier, rust, focus en energie

Middel: wandelen en bewegen, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en mindfulness

Kosten: €225,- per wandeling, excl. reiskostenvergoeding (35 eurocent p/km ) 

Waarom Coaching met Paard en voor wie?

Paarden zijn puur in hun communicatie. Ze zijn eerlijk, leven in het hier en nu en gaan een confrontatie niet uit de weg. Wij mensen kunnen hier ongelooflijk veel van leren. Een paard oordeelt niet en leeft puur vanuit intuïtie en gevoel. Deze krachtige dieren voelen feilloos stemmingen en energie aan waarbij ze volledig vertrouwen op hun intuïtie. Een paard is een vluchtdier. Om te overleven in de natuur moeten ze direct in kunnen schatten wat het gevoel en de intentie is van de ander, zodat ze hier gelijk op kunnen reageren. Dit doen ze niet alleen in de kudde maar ook bij mensen. Het paard kan razend snel de persoon inschatten en daarop reageren. Een paard voelt meteen aan hoe jij in je vel zit en waar behoefte aan is.

 

Wat wordt er gedaan tijdens een sessie Coaching met Paard?

Door de reactie van het paard op jouw gedrag ben je in staat  eigen gedrag en handelen te herkennen en te erkennen. De dieren (hond of paard) geven signalen, doen iets wat de coachee ziet of ervaart, moet zelf gaan nadenken en met een oplossing of gedragsverandering komen, hierdoor ervaart de coachee het zelf en dat geeft vaak een beter inzicht in om dingen anders te kunnen gaan doen of waarom de dingen altijd gaan zoals ze gaan. De coachee ervaart door iets anders te gaan doen, dat de dieren ook anders – beter – reageren. Dit gewenste resultaat ervaren ze en dat onthouden ze dan ook beter.

 

Henriette Bueno Paarden Coaching rust in de kopSamenwerking Bueno Coaching
De coaching met paard wordt gedaan door mijn collega coach Henriëtte Beun, van Bueno Coaching. Henriëtte en ik kwamen elkaar tegen tijdens de opleiding voor Dog Assisted Coach van Pets4care. Daar bleek dat we elkaar ‘soort van’ kenden van vroeger, omdat we in hetzelfde dorp zijn opgegroeid. Henriette is een echte dierenliefhebster. Van jongs af aan had ze meer interesse in het welzijn van dieren dan naar school te gaan. Henriëtte is uitgegroeid tot een stressbestendige duizendpoot, die iedereen graag wil helpen. Met veel liefde zorgt ze voor haar kinderen en al haar dieren. Kippen, vogels, katten, twee honden en natuurlijk haar paard. Henriëtte’s motto: ‘zonder dieren geen mooi leven.’

Foto's Lunch Wandeling Rust in de Kop

Facebook
LinkedIn