Wat is jouw superkracht? Ik verwonder!

De eerste twee maanden van 2023 zijn alweer voorbij. De verwondering vast houden over de nieuwe dingen die een nieuwe jaar met zich meebrengt is moeilijk. Toch biedt de natuur ons telkens weer iets om je over te verwonderen. De eerste aankondiging van de sneeuwklokjes, gevolgd door de krokussen en de blauwe druifjes. Nog even en dan zijn er kleurrijke tulpenvelden te bewonderen.

Zodra je in elk moment is een geschenk ontdekt, in elke ontmoeting  dankbaarheid, in elke wandeling een cadeau, dan is het leven algauw een feestje. Het leven is één grote emotionele ervaring. Het leven neemt ons mee op avontuur. De natuur geeft je een kans om te ontspannen. Onze hersenen houden van groen, groen geeft rust in de kop. Door gewoon naar buiten te gaan en je te omringen de kleuren en geuren van de natuur, maakt je lichaam vanzelf het gelukshormoon aan. De natuur verfrist, repareert en neemt je mee vooruit door de seizoenen.

Ik neem jullie graag mee de natuur in. Voor het derde jaar alweer organiseer eens in de 14 dagen, van 10 tot ongeveer half 12 een Mindful Sunday Walk. Het verwonderde mij bij het uitstippelen van de wandelingen, dat de Paasdag in een even week viel en toen bleek dat maart zich had gevuld met verjaardagen en vriendenreünies. Ik meander mee met wat het leven aanbiedt en ik heb de wandelingen daarop aangepast. Tegen de stroom in bewegen lukt niet, de levenskracht lente is te groot. Vandaar dat de komende Mindful Sunday Walks wisselen van even naar oneven weken en weer terug. Dus voor in je agenda:
Zondag 19 maart; Landgoed De Heerlijkheid De Eese
Zondag 2 april; Kuinderbos
Zondag 15 april; Holtingerveld Genieput
Zondag 23 april; Blauwe Meer
Zondag 7 mei; ‘Klein’ Nederland
Data tot aan de zomerstop: 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 16 juli
Na de zomer begin ik weer op zondag 27 augustus.

Mindful Sunday Walk   19 euro
Strippenkaart                  48 euro (goed voor 5 wandelingen)

Andere mogelijkheden voor Rust in de Kop:
De Grip&Glans cursus is gericht op het versterken van je eigen vaardigheden (grip) en welbevinden (glans). Deze ‘evidence based’ methode helpt je op weg om antwoord te vinden op:
– hoe leef je gezonder en gelukkiger?
– wat kan je zelf hierin doen?
– wat kan je voor elkaar doen?
– wat kan je omgeving (samenleving) voor je doen?

De cursus is onderdeel van het Sociaal Vitaal Plan en wordt gefinancierd door de gemeente Westerveld. De samenwerkingspartners zijn verder Sport Drenthe, beweegcoaches, Westerveld in Actie, Welzijn Mensenwerk, Bueno Coaching en natuurlijk Rust in de Kop.  
GRIP&GLANS cursus start op 17-24 april, 1-8-15-22 mei + 1 terugkomdag,
eigen bijdrage 40 euro. Aanmelden kan via de website en natuurlijk ben ik telefonische en via WhatsApp bereikbaar voor vragen.

EMDR sessies    65 euro per sessie
EMDR is ook een ‘evidence based’ methode, een effectieve manier die gericht is op het verzwakken van nare herinneringen, nare situaties, nare gevoelens en overprikkelingen. Voor momenten van vroeger, die je nu nog in een houtgreep houden en acute stress of zelfs paniek veroorzaken.

Ik bied EMDR aan voor de overprikkeling die je als vervelend ervaart, voor de situaties waarop je liever anders had willen reageren, maar waarbij een vroegere ervaring maakt dat je hartslag omhoog gaat, terwijl dat voelt als een overdreven reactie. Waarvan je achteraf denkt: “zo erg was te nou ook weer niet”, “ik had best rustiger kunnen reageren”. Ik bied EMDR aan voor ‘huis, tuin en keuken’ problemen, waar we allemaal we eens last van hebben. Heftige trauma en PTTS klachten is de specialisatie van psychologen.   

Coaching met therapie hond       zie aanbod                     
Tijdens een persoonlijk coaching traject samen met co-coach Eevee is een ervaringsgerichte methode om je zelfkennis te vergroten. Zelfkennis is de basis van zelfvertrouwen, meer eigen waarde en daardoor groeit de de grip en glans van je leven.

Mindful Walk 5-weekse cursus 129 euro met meerdere personen
Mindful Walk 4-weekse cursus 1-op-1 242 euro

Ik heb er zin in en verheug mij op mooie ontmoetingen. Met frisse lentegroene groeten, Mariska

Facebook
LinkedIn