Van mei word ik blij

Mei is genoemd naar de Griekse godinmoeder Maia, die de vruchtbare natuur ontwaakt. Het is ook de maand van de traditionele voorjaarsschoonmaak. Maar daar trek ik mij niets van aan. Ik kijk liever naar de schoonheid van de natuur, dan een schoon huis. Kijk je mee? Zie je de over elkaar heen buitelende vogels, de wortels en stengels van de planten. Alles bruist van de motivatie om te groeien en te bloeien. De snelheid van de groei is bijna niet bij te houden. Zo zie je kale takken en een dag later knalt het frisse lentegroen je tegemoet.

Het is de grootste tijd om te genieten van het buiten-zijn, dus wandel jij deze maand mee?
De eerste wandeling is al komende zondag 7 mei om 10.00 uur. We verzamelen bij Mindful Walker Esther, https://www.weerribbenlodgerie.nl/, Veldhuisweg 10, 8362 VA Nederland.

Voor in de agenda hieronder de data die nog komen.
Verzamelen is altijd om 10 uur.

Zondag 21 mei; Wilhelminaoord
Zondag 4 juni Spokeplas
Zondag 18 juni Vledderveen
Zondag 2 juli Frederiksoord
Zondag 16 juli Landgoed De Eese 
Na de zomer begin ik weer op zondag 27 augustus.

Mindful Sunday Walk   19 euro
Strippenkaart                  48 euro (goed voor 5 wandelingen)
Klik hier om aan te melden

Sta op als je ergens mee zit!
Sinds 2019 ben ik een lid van de werkgroep Vitaal Wilhelminaoord. De werkgroep is ervan overtuigd dat bewegen tot een gezonder en gelukkiger leven leidt.

Hou jij van buiten bewegen en stevig doorwandelen? Wil je werken aan je conditie, kracht en vind je samen sporten gezellig? Dan is actief wandelen echt iets voor jou! De training begint met een goede warming-up, wandelen, kracht- en balansoefeningen. Wandelen zorgt voor verbinding met jezelf, met de wereld om je heen én met anderen. Iedereen kan Actief Wandelen. Wandel jij met ons mee?

Wat:
– Ongeveer een uur en variëren in snelheid, afstand en ondergrond.
– Spieren worden sterker, je conditie en coördinatie verbeteren merkbaar.
– Het hele lichaam doet mee van je hersenen tot aan je kleine teen. 
– Technische aanwijzingen gegeven over looptechniek en lichaamshouding. 
– Als je buiten sport maak je ook nog eens extra vitamine D aan.
– Samen met anderen sportief zijn is gezellig, stimuleert en motiveert.
– Er is altijd één voet aan de grond, daardoor minder belastend voor gewrichten en is de kans op blessures is gering.

Wanneer: elke vrijdag om 11.30 uur
Waar:
   
– 26 mei Dorpshuis Wilhelminaoord
– 2 juni Logement Frederiksoord
– 9 juni De Tippe Vledder
– 16 juni Dorpscentrum Vledderveen

Tijdens de bovenstaande data kan je sportief wandelen gratis uitproberen. Dit wordt u aangeboden door Vitaal Wilhelminaoord en de beweegcoaches van Westerveld. Voor meer informatie of meedoen:  mariska@rustindekop.nl, bellen of Whatsappen kan ook 06-21 38 33 53

Haal eruit wat erin zit met de cursus Grip&Glans cursus
Bent u op zoek naar meer grip op uw leven? En wilt u met meer zelfvertrouwen op pad? Dan is de cursus grip en glans misschien iets voor u!

De cursus grip en glans is gericht op de versterking van eigen vaardigheden (grip) en welbevinden (glans).  “Soms is het goed de geluk-balans op te maken en te kijken of het plezieriger kan. Positief in het leven staan en tegenslagen overwinnen” aldus Henriëtte Beun, mijn collega Grip&Glans trainer in de Gemeente Westerveld. Deelnemers leren praktisch omgaan met eigen gedachten en leren nieuwe manieren om positief in het leven te staan. De cursus biedt ruimte om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te oefenen.

Deelnemers aan het woord
“Het viel mij op dat ik mijzelf op deze manier weer leer kennen”. Op haar zestiende kreeg verkering, ze trouwden en na 65 jaar staat ze er alleen voor.

“Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen. Even stilstaan: de balans opmaken en bedenken wat er beter kan. We nemen met z’n allen meer tijd voor het plannen van de vakantie dan voor het plannen van ons leven”

Wat, waar, wanneer
Zes bijeenkomsten en een terugkomdag (inclusief werkmap, koffie en thee)
Atelier ‘Kleur je Hart’ (Rijksweg 4) in Geeuwenbrug
Vrijdag 22-29 september, 6-13-20-27 oktober van 14:00 tot ongeveer 16:00 uur

Kosten
De eigen bijdrage is 40 euro. Deze bijdrage kan, bij een laag inkomen, teruggevraagd worden via het volwassenenfonds van de gemeente.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Mariska Pasteuning door te mailen naar mariska@rustindekop.nl of door een mail te sturen naar de beweegcoaches van gemeente Westerveld beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl of te bellen met 14-0521.

De cursus Grip en Glans in de gemeente Westerveld is een samenwerking van Welzijn Mensenwerk, SportDrenthe, Rust in de Kop, Bueno coaching en de beweegcoaches van Gemeente Westerveld.

Ik verheug mij op mooie ontmoetingen.
Met frisse lentegroene groeten, Mariska

Facebook
LinkedIn