De eerste stap…

29 november 2018

De huidige wereld is vol prikkels werk, gezin, verkeer, regelzaken, van alles doen, tv-reclame en social media. Zo af en toe komt er wat langs social media, waarvan je denkt; “ja, dat is wat voor mij.”

In mijn geval was het een bericht op Facebook: Mindful Walk instructeurs opleiding op 27 en 28 november 2018. Bij de aanmelding werd er wel gevraagd naar mijn motivatie; waarom wil je dit zo graag doen?

Nou, ik hou van buiten, ik hou van bewegen en… tijdens mijn werk als ambulant hulpverlener zie ik veel mensen met zorgen. Ik bespreek de zorgen, we zoeken samen naar oplossingen en dat doen we vaak in de huiskamer op de bank. Soms gaan we naar buiten (met de auto) en dan zijn de gesprekken vaak anders en zelfs beter.

Ik dacht toen (en ik denk het nog steeds): “Mensen meer naar buiten moeten, meer bewegen! Door de natuur en bewegen, komen vast geroeste denkbeelden los. Dan zie je mensen loskomen van hun zorgen en dan hebben ze geen mitsen en maren. De weerstand lost zich op en er is een wil om het anders te doen, er is een wil om dingen aan te pakken.

Mindful Walk combineert dat allemaal: buiten in de natuur wandelen, yoga en nog meer: meditatie, mindfulness en een goede ademhalingstechniek. Wat wil een mens nog meer…

Yeah, ik heb mijn Mindful Walk instructeurs certificaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn