Samen lopen

Het is de eerste dag van de 5-weekse cursus Mindful Walk. Vol verwachting loop ik naar de ontmoetingsplek. Ik ben 10 minuten eerder, maar de 1ste cursist staat al te wachten. We kennen elkaar al van de Mindful Walk clinic ‘Vakantieboost’. Samen wachten we op de 2e cursist.

Na de kennismaking is het heerlijk om samen te lopen. Samen lopen geeft een gevoel van verbondenheid. Ondertussen vraag ik aandacht voor het afwikkelen van de voet en de arm-inzet (buiten gewoon bewegen). De natuur is een goede afleiding, merk ik, tijdens de ademhalingstest, “UUUHH, moest ik tellen?”

Het tellen hoeveel je ademhaalt in een minuut, is eigenlijk meteen een manier om stress te lijf te gaan. Door te tellen, wordt de focus verlegt naar de ademhaling. Je ademhaling is altijd in het HIER en NU. Hiermee kan je even de pauze-knop in drukken, want bij een rustige ademhaling hoort nu eenmaal een ontspannen gevoel. 

Dit geldt trouwens ook als we de aandacht vragen van (huis-)dieren en helemaal als we beloofd worden met de aandacht aandacht van het dier. Het is heerlijk rustgevend om een dier te aaien en we worden beloond met een goed gevoel. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn