Wandel Coaching: mindfulness en ademhalingstechnieken

De basis van D.A.C. (Dog Assisted Coaching) en Wandel coaching is contact hebben met de natuur en je lichaam.

Mindfulness is hiervoor een mooie methodiek. Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Tijdens de wandelcoaching laat ik je kennismaken met de verschillende facetten van het lopen en leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Je wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in jouw lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen leer je het hoofd leeg te maken en te genieten van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit de ademhaling te halen. Veel mensen ademen verkeerd waardoor ze veel te veel energie verbruiken.

Binnen de D.A.C. wandelcoaching gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademend, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. Een goede ademhaling heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. In combinatie met de mindfulness geldt er binnen deze methodiek dat genieten van het hier en nu een doel op zich is.

D.A.C. wandelcoaching is een bewustwordingsproces van lichaam en geest. Een reis van je hoofd naar je hart met als brug de neusademhaling!

Wil jij ook een tijd voor jezelf? Wil jij ook energie hebben voor je ‘ik-moet-nog-lijstje’? Wil je mee doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
LinkedIn