Mijn hoofd maakt overuren.

Je kent het vast wel; dat gevoel dat je hoofd overuren maakt. Het gevoel dat je onder druk staat of vast loopt in je dagelijkse routine. Je zit niet lekker in je vel zit. Je ervaart spanningen in je relatie of met je kinderen. Je maakt je zorgen om iemand die je dierbaar is. Kortom je blijft maar malen. Je blijft maar piekeren over dingen waarvan je misschien wel weet dat jij ze niet (alleen) kunt oplossen.

Misschien herken je deze stemmetjes wel:
Als ik het niet doe, wie dan wel?
Ik mag geen nee zeggen en niet voor mijzelf kiezen; dat is egoïstisch!
Ik moet alles goed doen!

Of deze innerlijke twijfels, die je tegenhouden:
Ben ik wel goed genoeg?
Heb ik wel ervaring genoeg?
Wie zit er nu op mij te wachten?

Deze stemmetjes (je innerlijke criticus) geven zorgen en onzekerheid. Ze halen je uit je kracht. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van al onze gedachten negatief zijn. Daarmee bepalen de gedachten jouw gevoelens, je gedrag en hoe jij de wereld waarneemt.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Negatieve gedachten en gevoelens trekken meer negativiteit. Maar er is een manier om de kwaliteit van je gedachten te veranderen, zodat je meer rust in je kop krijgt. Mindful Walk is meer dan een ommetje. Je leert lopen met je hart, met aandacht voor wat er nu is en daardoor is krijg je de rust, ruimte en een ander blik op je piekergedachten. Daarnaast is wandelen hip en gezond. Daar kan geen pil tegen op. Van wandelen wordt je longen en je hart sterker. Je geheugen wordt beter, je kan beter slapen en het is goed voor je humeur. De combinatie buiten gewoon bewegen is een ideale combinatie. 

Ik heb mijn momentjes ‘natuur’ wel nodig. Momenteel zijn het geen pieker gedachten, maar wel een lijst met dingen die ik wil doen, moet doen, moet uitzoeken voor mijn coaching wens. En daarbij denk ik echt wel: “als ik het niet doe, wie dan wel.” Dat frustreert wel, want bij het optuigen van mijn coaching praktijk kom ik tegen wat elke ondernemer tegenkomt, bijvoorbeeld de algemene voorwaarden, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de SBI codes van de Kamer van Koophandel en welke beroepsvereniging past het best bij mij en wat krijg ik voor mijn geld. De informatie is veel en komt met veel tekst. Met mijn dyslexie heb ik echt zeeën van tijd nodig om door de droge tekst te spitten en tijd is schaars. Met het opschrijven van deze zaken, krijg ik het alweer helemaal benauwd. Maar ik ploeter gewoon door. Ik ben ontzettend blij dat ik momenteel voor mijzelf kan zorgen tijdens het geven van de 5-weekse cursus Mindful Walk , de clinics, het nieuwe project Rustig Wandelen met Mariska op initiatief van Vitaal Wilhelminaoord. Op zaterdag 23 oktober verzorg ik een gastwandeling in Uffelte voor Mantelzorgers. EN… het coaching traject met co-coach Eevee! Het geeft mij energie, het is de balans voor het ‘ik-moet-nog-lijstje’.

Wil jij ook een tijd voor jezelf? Wil jij ook energie hebben voor je ‘ik-moet-nog-lijstje’? Wil je mee doen?

Facebook
LinkedIn